Make your own free website on Tripod.com

= YACHTING ONLY =

What is Sailing ?

Home
L I N K S
BG Racing Calendar
The Crew
Archive 2011
Archive 2010
Archive 2009
Archive 2008
Archive 2007
Archive 2006
Conrad 25R
DT Boat
Quotes
Gallery
Nav maps & info
Sponsorship & Advertising
Contact Us

Салюти и добре дошли J

 

Ветроходството е само една част от различните видове контакт с морето. Той е основно два вида : единия е с ‘яхти’ с двигател и другия е на такива с платна. Този сайт е посветен на тези с платна.

 

Ако се интересувате от сърфове, скоро ще има и такава страница, но за сега тук темата е за предвижването с яхти с мачта и платна.

Може да се намери доста информация в интернет, но сравнително малко на български. За това – няколко думи J

imoca60cp.jpg

Яхтите с платна предоставят нещо доста първично. Може да е в езеро или море, или океан. Магелан, капитан Кук и Колумб извън кръстословиците са използвали киловатите на вятъра и историята ще помни това независимо от бъдещите хибридни, ядрени или кой знае какви още двигатели.

 

Контактът с морето и вятъра имат свое собствено очарование и това което е изумително – всеки път по различен начин. Проплаването само на няколко мили между Несебър и Созопол например благодарение на собствените сили и тези на вятъра, дават нещо толкова различно от всичко познато (  неразделните дистанционо, асансьор и климатик ), че разговорът последвал в най-близкия бар до кея никога няма да е същия.

 

marina_dinevi.jpg

В този сайт темата е в горното ‘ДО’ на ветроходстовото – конкретно състезателния характер – кой с какво и как ще успее да овладее по-добре вятъра от конкурентите. Това вече е една много дълга тема.

 

Има и друга тема, не по-малко важна, започваща с въпроса „  Кой е най-готиния остров за яхтен пикник в Гърция ?”. Да, турситическото ветроходство е разтоварено от среса и всичко касае единствено и само личния контакт с морето и купона в кокпита. Извън снимките и качествените видео записи, остава нещо, което трудно може да се запечата в цифров вид – и не защото е модерно или не го преподават в училище... Просто трябва да се пробва.

 

Ще се видим на кея J

bgchart4.jpg

 Страницата e създадена през Май 2006 година, всички права запазени.